Aloin miettiä, miksi monet kokevat autonvuokraamisen niin kalliiksi. Markkinointikoulutuksessa minulle opetettiin, että jos asiakas kertoo tuotteesi olevan liian kallis, kysy häneltä:

verrattuna mihin?

Vuokra-autojen ja vuokra-autoilun tapauksessa selkein verrokki on tietenkin omistusauto eli oman auton omistaminen. Monesti oman auton kuluihin mielletään auton hankintahinta sekä kuluva polttoaine. Kulut eivät kuitenkaan jää tähän (ja sen kyllä jokainen auton omistaja tietää). Autoa pitää huoltaa, siihen pitää ostaa ja vaihtaa renkaita, maksaa autovakuutuksia ja -veroja. Kuinka moni kuitenkaan ajattelee näitä tai laskee niiden tekemää summaa vaikkapa vuositasolla?

Listaan tähän nyt omistusautoilijan kuluja:
-auton hankintahinta ja arvonalenema
-polttoaine
-vakuutukset
-verot
-huoltokulut
-renkaiden uusiminen ja vaihtaminen
-katsastusmaksut
-yllättävät autoremontit

Käyttöaikana auton arvo putoaa, sekin raha menee autonomistajan pussista. Pahimpia rahareikiä ovat yllättävät menot, esimerkiksi remontit, jotka voivat nostaa autonkäyttökustannuksia vuositasolla jopa parilla tuhannella eurolla.

Valmiina matkaan – checked and ready to go!

Kun taas miettii vuokra-autoa, rikkoutumisriski ja kulut ovat autovuokraamon. Asiakas maksaa vain sovitun vuokrahinnan ja polttoaineet. Ja jos matka katkeaa, autonvuokraaja soittaa FiRENT-tiepalveluun, jossa tilanne ratkaistaan ja matka jatkuu. Kun vuokraat FiRENTiltä, ajat uudella/uuden veroisella puhtaalla ja siistillä autolla ilman huolen häivää.

Kyllä minä ainakin ajattelen, että vuokra-autossa saa rahoilleen vastinetta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *