Eka kerta on aina jännä – niin myös autonvuokrauksessa. Vaikka monet asiat tuntuvat itsestäänselvyyksiltä, ne eivät sitä välttämättä ole. Autonvuokrauksen voi karkeasti jakaa kolmeen vaiheeseen:

1. auton varaus, 2. auton vuokraus ja 3. auton palautus.

Kerron miten meillä autovuokraamo FiRENT Lappeenrannassa autonvuokrausprosessi pääpiirteittäin menee.

1. Auton varaus

Ensin asiakas tekee varauksen: netissä, sähköpostilla, puhelimitse tai toimistolla paikan päällä. Jotkut tykkäävät myös lähestyä Facebookissa tai Whatsappissa, myös se sopii meille. Varauksessa asiakas kertoo:

 • millaisen auton tarvitsee
 • mille ajalle auton tarvitsee (päivämäärät ja kellonajat)
 • mistä haluaisi auton noutaa ja minne palauttaa
 • muut toiveet, jos sellaisia on (esim. automaattivaihteisto, navigaattori, lastenistuin yms.)
 • yhteystiedot

Kun saamme asiakkaan varauksen, tarkistamme saatavuuden ja vahvistamme varauksen.

Vuokra-auton voi varata kätevästi nettisivuiltamme.
Vuokra-auton voi varata kätevästi nettisivuiltamme.

2. Auton vuokraus

Asiakas tulee noutamaan autoa sovitusta paikasta sovittuna aikana. Vuokrauksen alkaessa teemme vuokrasopimuksen, joka sisältää:

 • vuokraajan tiedot
 • auton tiedot (mm. polttoaine, auton kunto, kilometrit vuokrauksen alkaessa)
 • vuokrauksen alkamis- ja päättymisaika sekä nouto- ja palautuspaikat
 • vuokrauksen hinta
 • asiakkaan omavastuun määrä (asiakkaan oma riski vahingon sattuessa)
 • mahdolliset lisävakuutukset ja -varusteet
 • vuokrausehdot
 • asiakkaan ja vuokraamotyöntekijän allekirjoitukset

HUOM! Asiakkaalla tulee olla mukanaan voimassa oleva ajokortti.

Ensin täytämme ja käymme yhdessä asiakkaan kanssa läpi vuokrasopimukset. Sopimusta tehdessä tarjoamme asiakkaalle mahdollisuuden ostaa lisävarusteita, esim. navigaattori, lastenistuin tms. Halutessaan asiakas voi ostaa lisävakuutuksen, jolla hän voi pienentää omaa riskiään (omavastuun määrää) vahingon sattuessa.

Sopimusten teon yhteydessä veloitamme asiakkaan maksukortilta vuokrasumman (emme käsittele käteistä rahaa ollenkaan). Lisäksi teemme ennakkovarmenteen eli katevarauksen asiakkaan maksukortilta. Ennakkovarmenteen määrä vaihtelee kahdestasadasta eurosta viiteensataan euroon riippuen asiakkaan omavastuun määrästä.

Vuokrasopimuksen täyttöä toimistollamme.

Kun vuokrasopimus ja veloitus on tehty, tarkistamme asiakkaan kanssa vuokrattavan auton kunnon ja opastamme tarpeen mukaan auton ja hallintalaitteiden käytössä. Jokainen automalli on omanlaisensa, joten asiakkaan on mukavampi lähteä matkaan pienen ohjeistuksen jälkeen. Tankkaamaankin on mukavampi mennä, kun ei tarvitse arpoa missä bensatankin luukku sijaitsikaan ja miten se tässä autossa avautuikaan. (VINKKI: monissa nykyautoissa on pikkuinen nuoli mittaristossa osoittamassa kummalla puolella tankki on! ?)

3. Auton palautus

Asiakas palauttaa vuokra-auton sovittuun paikkaan sovittuna aikana. Auto on annettu vuokralle täydellä tankilla ja palautus myös täydellä tankilla. Asiakas siis maksaa polttoaineesta vain sen minkä käyttää. Heti vuokrauksen jälkeen pesemme auton ja tarkistamme sen kunnon: auto on vuokrauksen aikana asiakkaan vastuulla ja sen tulee palautua samassa kunnossa kuin se lähtiessä oli. Todettuamme auton olevan samassa kunnossa kuin ennen vuokrausta ja täyteen tankattuna, perumme ennakkovarmenteen ja lähetämme sähköpostitse kuitin autonvuokrauksesta.

Näin autonvuokraus pääsääntöisesti meillä toimii ? Pyydämme myös jokaisen vuokrauksen päätteeksi palautetta asiakkailtamme, jotta voimme jatkossa palvella entistä toimivammin. Kysy jos joku mietityttää, pyrimme palvelemaan joustavasti ja löytämään sopivat ratkaisut kaikenlaisiin tilanteisiin. Yritysasiakkaiden ja kanta-asiakkaiden kanssa yleensä myös muotoutuu omat molempia miellyttävät ja parhaiten palvelevat toimintatavat.

OLEMME JOUSTAVA JA SOPIVAN KOKOINEN PAIKALLINEN AUTOVUOKRAAMO, TERVETULOA!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *