Moikka!

Ajattelin aloittaa kirjoittelemaan blogia ja nyt ensimmäiseksi haluan kertoa vähän minun ja autovuokraamo FiRENT Lappeenrannan tarinaa. Minun yrittäjyystarinani ei ole sellainen perinteisin, vaan voisi jopa sanoa, että ajauduin yrittäjäksi. Ehkä olin oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja tähdet olivat kohdallaan? Tai sitten minulle tuli hetkellinen mielenhäiriö… mutta eikös sitä sanota, että hulluuden ja nerokkuuden raja on häilyvä?

”Hahhhah, en ikinä!”. Tää siis oli rehellisesti sanottuna ensimmäinen ajatukseni, kun minulle tarjottiin tätä autovuokraamoa. Ei ollut kokemusta yrittäjyydestä. Ei ollut kokemusta autovuokraamoalasta. En edes koskaan ollut itse vuokrannut autoa!

Jäin miettimään autovuokraamoajatusta ja leikittelin sillä: millaista se olisi, miten se voisi sujua… Voisiko sitä tehdä kokopäivätyönä? Voisiko sitä tehdä päivätyön ohessa? Olisiko siinä suuri riski? Tein laskelmia. Ajatukset palasivat autovuokraamoon useita kertoja. Aloin miettiä kumpaa katuisin enemmän: sitä, että kokeilisin autovuokraamon yrittäjänä vai sitä, että en kokeilisi. Kumpi vaihtoehto vaivaisi mieltäni kiikkutuolissa enemmän. Päätin, että mieluummin kadun sitä mitä tein, kuin sitä minkä jätin tekemättä. (Ja tämä pätee kyllä moneen muuhunkin asiaan elämässä.)

Autovuokraamo FiRENT Lappeenrannan toimiston edessä yrityskauppojen jälkeen. Kuvassa aikaisempi yrittäjä Ossi Kankkunen ja minä Henna Nousiainen. Toimisto sijaitsee edelleen pääpostin vieressä osoitteessa Harapaisentie 55.


FiRENT autovuokraamo on ollut Lappeenrannassa vuodesta 2014 lähtien, joten ihan alusta ei tarvinnut aloittaa. Yrityskaupat tehtiin 1.9.2017 ja minusta tuli FiRENT Lappeenrannan yrittäjä. Toimisto ja autokalustoa oli valmiina, joten pääsin aloittaessani heti tosi toimiin.

Asiakkaat ovat kaikki erilaisia: on perheitä turvaistuimineen, työmatkaa yksin autoilevia, turisteja matkalaukkuineen ja niin edelleen. Haluan, että palvelu on joustavaa ja ystävällistä: jokaista palvellaan yksilöllisesti tarpeen mukaan. Kahta samanlaista päivää ei ole, se on mukava asia tällä alalla.

Nyt olen ollut yrittäjänä suunnilleen puolitoista vuotta ja sinä aikana olen oppinut todella paljon uutta. Autovuokraamoalasta, autoista, yrittäjyydestä, verkostoitumisesta, markkinoinnista ja etenkin itsestäni. Monet asiat olen oppinut hieman kantapään kautta ja välillä on rehellisesti itkettänytkin. Kaikki on kuitenkin kasvattanut ja vienyt eteenpäin. Ei kaduta (ainakaan hirveen usein)! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *